Wat is er in de omgeving van Arcanus Side Resort allemaal te doen?

Hotel Arcanus Side Resort is gelegen in een natuurlijke oase waar groen en blauw samensmelten. Het is gelegen in het dennenbos en ligt op 70 km van de luchthaven van Antalya. Het biedt een 200 meter lang en 50 meter breed privé kiezelstrand.

Het Arcanus Side Resort heeft een totale oppervlakte van 80.000 m², op 20.000 m² bevinden zich het hotelgebouw, het amfitheater, twee zwembaden (een met twee glijbanen) en het kinderzwembad. Het resterende gedeelte van het hotel bestaat uit een dennenbos en een strand.

Met de bus of taxi ben je in slechts 10 minuten in het centrum van Side waar genoeg te doen is. De hoogtepunten van Side zijn de haven, het amfitheater en de tempels. Verder op deze pagina gaan wij dieper in op de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt van Hotel Arcanus Side Resort.

Weergave 1-

12

van 3 resultaten

Het theater van Side Side
Directe Omgeving (Side)

Side behoort al jarenlang tot de populairste vakantiebestemmingen van Turkije. Elk jaar komen er vanuit heel Europa miljoenen toeristen naar de Turkse Rivièra om te genieten van de heerlijke strandvakanties. In Side vind je veel goede hotels en resorts, daarnaast is het klimaat het hele jaar door erg aangenaam en kun je hier buitengewoon goed op vakantie.

Hoewel door veel toeristen Side gezien wordt als een badplaats waar je alleen lekker kunt zonnen, is het ook de ideale uitvalsbasis om cultuur te snuiven of om te shoppen. Side wordt ook wel opgesplitst in 3 delen. Het eerste deel is de badplaats Side, het tweede deel het moderne centrum en het derde deel is het oude centrum van Side.

Side
Oude centrum Side

Het oude centrum van Side brengt veel moois met zich mee. Een van de meest bijzondere overblijfselen uit het Romeinse/Griekse tijdperk is het amfitheater wat destijds naar schatting een capaciteit had van 15.000 bezoekers. Ook de Tempel van Apollo is een bezoek waard, deze tempel wordt gezien als een van de meest unieke overblijfselen uit de oudheid van Turkije.

Wij raden aan om de tempel te bezoeken tijdens zonsondergang, de verschillende kleuren in de lucht in combinatie met de zon leveren schitterende plaatjes op. Ben je nog niet uitgekeken? Bezoek dan ook eens het archeologisch museum van Side!

Dolfijnen tour op Tenerife Side
Excursies

In de buurt van Side zijn ontzettend veel leuke excursies en activiteiten die je kunt plannen. Wij hebben de leukste excursies en activiteiten voor je op een rijtje gezet inclusief een link via waar je ze goedkoop en veilig kunt boeken. Dit zijn de populairste excursies & activiteiten

» Jeepsafari inclusief lunch vanuit Side
» Vanuit Side: Wildwaterraften in de Koprulu kloof
» Vanuit Side: Boottocht naar dolfijnen eiland
» Vanuit Side: 1 daagse riviercruise op de manavgat vanuit Side